Någonsin funderat över hur du ska lyckas få den där utannonserade tjänsten du så gärna vill ha? Vi har bästa tipsen för hur du utmärker dig på arbetsintervjun – och det med enkla medel!

arbetsintervju intervjuAtt söka jobb och gå på en massa arbetsintervjuer tar på krafterna och kan vara en källa till nervositet om man inte känner sig bekväm i dessa sammanhang. Därför kan det vara bra att veta hur man ska bete sig på bästa sätt för att lyckas med intervjun, och det finns en hel del saker att tänka på för att göra ett så bra intryck som möjligt. Till exempel är råd nummer ett att alltid klä dig för tjänsten du söker och göra detta på ett så naturligt sätt som möjligt. Ska du exempelvis söka en tjänst som innebär att du sitter företagets reception ska du minnas att du kommer vara företagets ansikte utåt då just receptionen är första intrycket en besökare eller kund får av företaget. På en sådan intervju är det därför bra att klä sig propert med både finbyxor och kavaj, även om företagets klädkod kanske inte kräver detta av dig i övrigt – men just på intervjun gäller det att imponera på personen som håller intervjun eftersom denna ofta är anlitad från en rekryteringsfirma för att sköta denna tillsättning, och får du inte just denna tjänst kan rekryteraren kanske tipsa dig om en annan tjänst som denne har på lager, om du ger ett bra intryck vill säga.

Förberedelse är A och O

Att ge fel intryck av sig själv är lätt att göra i pressade situationer såsom under en arbetsintervju och just därför är det viktigt att vara väl förberedd. I Metro tipsar man bland annat om hur viktigt det är att faktiskt sätta sig in i företaget vars tjänst man söker för att på ett bra sätt förklara för intervjupersonen varför denna tjänst passar just dig. Ett tips är därför att förbereda såväl egna svar på frågor som kan tänkas dyka upp under intervjun samt även skriva egna frågor till företaget – alla företag och intervjupersoner vill se att du kunskap om jobbet du söker och om arbetsplatsen, vilket man enkelt visar genom att ställa relevanta frågor. Sen när det kommer till att lugna nerverna: genomgå en låtsasintervju med en kompis och spela ut alla ”värsta scenarion” du kan tänka dig och när du väl står inför den riktiga intervjun så har du redan koll på detta och känner dig därför samtidigt lugnare!