Det finns många saker som är viktiga att tänka på när du ska starta företag, men har du funderat över dina anställdas bilar och företagets parkeringsplats? Här är några saker som är bra att tänka till kring just på detta område.

När du ska starta företag finns det många saker att tänka till kring, men har du tänk på att parkeringsplatser intill företagets lokaler är en av dessa punkter? Det är inte förvånande att det kanske glöms bort då detta är något man ofta tänker bara ska fungera. Dock kan det vara bra att ta en aktiv position här, speciellt när det är dags att förhandla fram förmåner och annat med din nya hyresvärd. Vad som till exempel kan vara bra att kolla upp är om de har något avtal med en bra parkeringsfirma såsom Svea P-service, som hittas på https://www.sveapservice.se/, och både erbjuder digitala och fysiska tjänster för en trygg och säker parkeringsplats – och om parkeringen då ingår för dig och din personal eller inte. Här har du chans att förhandla. Driver du till exempel ett företag som lockar många kunder vilket inte bara kommer gynna dig utan även annan verksamhet som kanske bedrivs i samma hus, har du goda chanser att förhandla till en bra lösning som fungerar både för dig och din nya hyresvärd. I Sundbyberg lockar staden till exempel med gratis parkering i en timme för att öka besöksnäringen, kanske kan du hitta en liknande deal.

”Nu inför staden en timmes gratisparkering i affärsnära lägen.” Läs mer här.

Viktigt att det finns parkering

Oavsett om parkeringen vid ditt företag är gratis eller inte så är det viktigt att den finns. I många nybyggda bostadsområden saknas till exempel parkeringar, vilket är något som kritiseras i en debattartikel som nyligen publicerats i tidningen Dagens samhälle. I artikeln önskar man avslutningsvis ett mer samlat grepp kring parkeringsplanering överlag runt om i landet och inte enbart satsningar på parkeringar i anslutning till köpcentrum och allmänna mötesplatser. Bra att tänka på dock är att olika kommuner förhandlar med olika bolag och väljer det som kostar minst framför det bolag som är bäst, så det är inte alla gånger bytet av bolag går att påverka för dig som företagare, men du bör alltid försöka förhandla så långt du kan – även om parkeringen!