Driver du ett eget företag? Då vet du att det finns ganska mycket att stå i hela tiden. Kort sagt är många egenföretagare ganska stressade. Det gäller därför att vara smart och ta hjälp med det man kan.

Många företagares värsta syssla är att hålla på med bokföringen. Det är dels knepigt att sätta sig in i alla regler och dels svårt att hinna med. Många är också väldigt rädda för att råka göra fel. I det läget är det en god idé att ta hjälp av en redovisningskonsult. I den här texten ska vi främst rikta oss till dig som bor i Göteborg, men även andra kan ha nytta av texten.

Därför bör du anlita en redovisningskonsult

Ligger kvittona i gigantiska högar och du är flera månader efter med bokföringen? Då är det dags att ta hjälp. Visste du att du som företagare faktiskt har bokföringsskyldighet? Den skyldigheten innebär inte bara att bokföra utan även att göra det kontinuerligt. Du bör med andra ord bokföra fakturor så snart de har kommit in. Det är något som många kämpar med eftersom tiden inte riktigt finns. Bor du i Göteborg kan du vända dig till modernekonomi.se som är en redovisningsbyrå i just Göteborg. Här finns erfarna redovisningskonsulter som kan hjälpa dig med din bokföring. Kom ihåg att en felaktig bokföring faktiskt i värsta fall kan ses som ett bokföringsbrott, därför bör du vara extra noga med den.

Fördelar med en redovisningskonsult

• Minskar stressen för dig som är egenföretagare
• Kan hjälpa till med att hitta avdrag
• Gör att du kan vara säker på att bokföringen utförs korrekt

Det här kan en redovisningskonsult hjälpa dig med

Du kanske funderar lite över vad en redovisningskonsult kan göra för dig. Då ska vi berätta det här. Förutom att sköta din löpande bokföring kan en sådan hjälpa dig att komma igång med vissa delar av bokföringen själv, till exempel genom att berätta om vanliga misstag i bokföring, eller genom att visa hur bokföringsprogrammet fungerar. Eftersom en redovisningskonsult är utbildad inom bokföring har hon eller han också mycket större kunskap om sådan än en vanlig lekman. Det innebär att redovisningskonsulten kan hjälpa dig att hitta avdrag som du kanske inte tänkt på själv. Du kan med andra ord faktiskt tjäna pengar på att anlita någon som hjälper dig med bokföringen och dessutom lära dig mer om bokföring på köpet.

För många innebär också bokföringen en stor stress. Man är rädd att göra fel och har svårt att hinna med. Sådant kan tillsammans med hög övrig arbetsbelastning faktiskt leda till utbrändhet, något som ingen vill uppleva. Driver du ett litet företag är chanserna stora att du redan har mycket på ditt bord. Att då hinna med bokföringen kan nästan bli övermäktigt. Faktum är att många företagare faktiskt ser sina redovisningskonsulter som räddande änglar. När du slipper tänka på bokföringen får du dessutom mer tid över att göra det du faktiskt är bra på, nämligen ditt jobb.

Bor du i Göteborg med omnejd ska du därför inte tveka att kontakta ModernEkonomi.se. De hjälper dig gärna att få ordning på din bokföring så att den slipper vara en stressfaktor i ditt arbetsliv.