Nätverk och nätverkande är uttryck som har blivit allt mer populära under de senaste åren, i alla fall inom en hel del branscher. Många anser att nätverket är något av det allra viktigaste för att man ska kunna byta jobb, få reda på hur branschen fungerar medan andra bara tror att det är snack. Men faktum är att väldigt många uppskattar just nätverkandet, och kanske skulle vilja veta mer om det. Så ett bra tips till alla företag och skolor där ute är faktiskt att klicka in sig på till exempel Macespeakers.se och kika på vilka föreläsare som de erbjuder. Och boka en! Det finns massor som är otroligt inspirerande, och som kan göra en mycket gott, och dessutom så lär man sig mycket, något som man aldrig kan få för mycket av.

Men det är inte så himla lätt att nätverka alla gånger, även om man kanske känner att det är något man vill göra. Särskilt inte om man bor en bra bit ifrån huvudstaden, där det mesta verkar hända. Då får man helt enkelt ta saken i egna händer. Såhär skriver man på lokaltidningen.se:

Frågor kring e-handel och marknadsföring tillsammans med social samvaro. När Jeanette Bohman flyttade till kommunen för tio år sedan tyckte hon att det var svårt att hitta andra kvinnliga företagare. Dessutom fanns det inte en enda kvinna i någon av de kommunala styrelserna.
– Jag fick veta att det var beklagligt men att kompetensen inte fanns vilket jag vägrade att tro, säger Jeanette Bohman som äger Skivarps gästgivaregård.
(Läs resten av artikeln här).