Att nätverka innebär ofta att man visar upp sin bästa sida för andra företagare, något som kan kräva en planering av utformning och design av varumärket. Vad vill ni synas på och hur skall ni framställas? Visitkort är alltid bra och enkelt att bära med sig, dessa skall alltid ha ert företags logo på samt alla kontaktuppgifter. Alla företag bör ha en egen hemsida att navigera till, på den skall alla kontaktuppgifter samt information om företaget finnas.

Nätverka på mässan

Mässor är till för att företagare och entreprenörer skall kunna mötas och nätverka med varandra men även möta nya kunder. Det man då behöver är en mässmonter, dessa brukar man ha och stämma överens med det man som företagare vill förknippas med. Kom också ihåg vilka som ni bör känna till, på det sättet kan ert företag få ett skjuts i framgången. Det är en stor del av nätverkandet att mingla och då ska man göra det på rätt sätt.

Det av större betydelse än någonsin tidigare att kunna möta och hantera nya människor. Att träffa tiotals eller mer nya människor varje dag är en naturlig del i många yrken och positioner och samtidigt är informella kontakter allt oftare ingången till ett nytt jobb. Enligt Svenskt näringslivs rekryteringsenkät är informella kontakter den vanligaste rekryteringsvägen som används av tre av fyra företag. ”

Rekrytering eller nätverkande genom mässor och mingel kan vara effektivt för företagandet om man gör på rätt sätt exempelvis en mässmonter finns på dohrns.se och tänk då på designen som ni vill ha.