För alla företag oavsett bransch och inriktning är det viktigt med nätverk och att dessa fungerar. Idag är det sociala nätverket väldigt viktigt för de flesta men inte minst de som vill ha högre trafik på sina sökord i sökmotorerna. Man kan ta kontakt med en mediebyrå på Mediaview.se och få hjälp med sin strategi för olika sökmedia. Länkar är ett sätt att nätverka men också ett sätt att hamna högra upp, att synas betyder att finnas och syns man inte som företag så är man tyvärr så gott som slut. Nätverk kan man skaffa sig på olika sätt och ett sätt är att genom sina sociala medier sprida mycket av sitt innehåll som kan vara relevant för kunder och partners.

Nätverka i kristider

Likt finanskrisen 2008 så står vi på nytt inför en kris och hur man hanterar den och klarar sig ur den beror mycket på ens egna nätverk.

Ett bra nätverk som underhålls regelbundet är guld värt, menar hon.

– Det kan ge en känsla av rikedom att ha en nätverksportfölj. En relationsportfölj kan vara viktigare än pengar på banken.

Den dåliga nyheten är tyvärr att den som blivit varslad och varit dålig på att underhålla sitt nätverk kan få problem. För det gäller att inte verka desperat utan positiv och nyfiken i sitt nätverkande.

Detta gäller också för företagens nätverk och det är viktigt att bibehålla en bra relation för att kunna utvecklas mot nya trender. Det är nämligen ofta via sina kontakter som man får insikter i branschen, genom LinkedIn kan man exempelvis få nyhetsbrev om allt nytt som händer och hålla sig uppdaterad.