Har du så mycket bra folk i ryggen att du kan ställa dig upp, blunda och bara falla och veta med säkerhet att någon tar emot dig? Då kan man säga att du omges av bra människor. Men, tyvärr handlar kontakter inte bara om att vi ska kunna säga hej till bra människor, utan vi ska ha ett nätverk av så många olika människor som möjligt då vi behöver olika tjänster. Och nu finns det många vägar att gå. Vissa bättre än andra. Att alltid ha ett visitkort i plånboken är lite old-school men funkar. Och om man inte har det kan trovärdigheten och respekten sjunka.

  • Företagsevent eller olika festligheter där du vet att likasinnade kommer att befinna sig är det bra att infinna sig på. Detta då det är ett avslappnat tillfälle där det inte är tvång på att byta visitkort – men man gör det då alla är angelägna om att expandera sitt kontaktnät.
  • Bjud in till konferens. Ha ett bra syfte med konferensen och bjud in intressanta människor. Här är det viktigt att formuleringen till konferensen blir så bra och enkelt beskriven som möjligt. Är dina kontakter utspridda finns det kontorshotell i Malmö eller virtuella kontor som du kan hyra om mötet inte kräver en fysisk plats. Kan vara framtiden om man ser det utifrån miljösynpunkt.
  • Middagar: Starta en trend genom att bjuda in fem av dina kontakter som sedan får ta med sig en gäst. Nästa månad, eller en gång i kvartalet byter ni av så en annan  får stå för middagen och ni får ta med er en gäst. Detta gör att nya tankar och insikter byts. Samt ett fint sätt att skapa nya kontakter.

Med ett stort kontaktnät blir det även enklare att hoppa till ett nytt jobb om du inte trivs eller får sparken. Det är som en livlina, och en lina som du bör vårda.