”Bäst kontor” är rubriken på ett inlägg där vi pratar om det faktum att kontor med öppna landskap inte är det bästa för personalen, men ibland måste man ändå jobba i ett sådant kontor – vilket innebär att göra det bästa av situationen. Vidare funderar vi i vår artikel vad det egentligen är som gör att ett kontor till det bästa. Är det inredningen, kollegorna eller kaffet? Vi kom fram till att det är arbetsro som är det viktigast och det tillkommer av att alla bitar är på plats. Nåväl. Det stämmer självklart, men hur låter ett kontor som sköts från en hängmatta?

Det är i  en artikel från Dagens Nyheter som hängmatta-kontoret dyker upp. Det handlar om en ny generation företagare som tar hjälp av det digitala för att slippa kontor och arbetstider för att istället välja en friare livsstil. De anser att de kan arbeta var som helst, vilket för många faktiskt stämmer. Frågan är bara hur det här kommer påverka framtiden? Om vi ser till det nya sättet att leva och arbeta, är det inte omöjligt att saker som dessa händer:http://www.dreamstime.com/-image7923605

  • Att vara mammaledig och pappaledig är inte längre relevant, barnen kan ju leka medan man jobbar hemifrån.
  • En blir aldrig låst till sitt arbete och man kan bo var som helst i världen, även om ens företag ligger i Sverige.
  • Chefernas makt kommer minska. Visst ska en chef se till att arbetet görs även om det görs hemifrån, men om ingen personal finns på kontoret minskar chefens ansvar otroligt mycket.
  • 8-17 blir ett förlegat begrepp. Nu kan en jobba 24/7 eller kanske inte alls på en hel dag!
  • Semester och helg blir inte längre lika viktigt. En själv har ansvar om när man jobbar, vill man göra det på en semesterort i ett halvår så är det inga problem.

I artikeln vilken vi hänvisade till tidigare, den om hängmattekontoret, hänvisar man till en Anna Åberg. Hon ville inte längre vara fast i kontorstider och startade istället eget; ett företag som driver endast via internet. I början bodde hon kvar i sin hemstad istället för att nyttja den frihet som internetjobbet gav henne, men tillslut började hon resa – och styrde kontoret från hängmattan.

 

Avundsjuk? Du har lika mycket möjlighet att lyckas som Anna. Kör bara!