I en artikel i SvD skriver man hur trivseln på kontoret är som sämst, när man sitter i öppna kontorslandskap. Men hur gör man för att skapa en bättre trivsel även i denna miljö?

När man talar om trivsel på jobbet är det inte bara hur man trivs tillsammans med sina kollegor, utan det handlar om kontoret i sin helhet, hela inredningen och atmosfären. Och om man har ett trist kontor så kanske det är dags att liva upp det lite med nya möbler och annan inredning som man till exempel kan köpa på www.kontorsgiganten.se och helt enkelt ändra atmosfären. För sanningen är den att ett mysigt kontor ökar medarbetarnas kreativitet. I en artikel i VF till exempel så skriver man om hur just ens omgivning påverkar ens humör, sinnesstämning och helt enkelt hur omgivningen påverkar ens arbetsro och därigenom ens arbetsprestation, vilket du kan läsa mer om här.

Smart sätt att möblera på

I en annan artikel i tidningen NWT skriver man om hur ett företag i Karlstad lyckats få sitt kontor att vara lekfullt och roligt istället för att vara som alla andra tråkiga kontor. Här har man istället valt att fokusera på:

  • Färg
  • Tyger och kuddar
  • Spännande möbler
  • Växter
  • Roliga inredningsdetaljer

Så detta företag har helt enkelt valt att kasta den vanliga kontorsnormen ut genom fönstret och istället valt att skapa en hemtrevligare miljö för sina medarbetare. Visst kan man argumentera att just detta kontor kan ha det på det här viset eftersom att de arbetar i en kreativ bransch. De arbetar just med reklam, men bara för att man har ett vanligare nio till fem jobb betyder inte det att man inte kan spexa till sin omgivning lite.

Tips

Tänk på att alltid hålla medarbetarnas arbetsro i tankarna när du väljer att inreda kontoret, alla ska känna att de trivs och ingen ska känna sig utelämnad. Så skippa att rikta inredningen mot ett alltför specifikt tema så som Hello Kitty eller bilar och håll istället en plats i åtanke så som en hotell lounge, ett bibliotek eller kanske ett vardagsrum. Men glöm inte att alla ergonomiska möbler och annat kontorsrelaterat också ska  få plats – så överdriv inte alltför mycket, utan inred med måtta!