Att starta eget företag är en utmaning som ibland kan vara skrämmande men det är värt de i slutändan. Ingen chef, inga fasta arbetstider och du får själv ta alla viktiga beslut. När du startar ditt företag är det dock en del att tänka på.

Fler och fler väljer att starta eget företag och detta är nog något som bara kommer att fortsätta att öka. Folk idag gillar friheten och vill känna att de åstadkommer något eget. Det kan kännas som en utmaning att driva ett eget företag med idag finns det mängder med teknik och appar till hjälp.

Ditt företag måste synas

En av de viktigaste sakerna för ett nystartat företag är att synas. Syns du inte så vet inte dina potentiella kunder om att du finns. Därför bör marknadsföring vara en av de sakerna du satsar på först. Både digital och traditionell marknadsföring.

Traditionell marknadsföring

För att skapa stor synlighet kan du trycka upp olika profilprodukter som paraplyer, muggar och pennor med företagets logga. Detta kan du enkelt beställa på Brand New Profile. Var med på olika branschmässor för nystartade företag där du delar ut produkter till besökarna och förklarar din affärsidé. En av de mest klassiska och viktigaste sättet att marknadsföra sitt företag på som du bör ta tillvara på är mun-till-mun (word of mouth). Detta går ut på att du skaffar nöjda kunder som sedan sprider det goda ryktet om ditt företag.

Digital marknadsföring

marknadsföringDen digitala marknadsföringen är relativt ny men ändå viktig att få med. Skaffa sociala medier till ditt företag där du kan lägga upp olika erbjudanden och nyheter. Säljer du produkter finns det även möjligheter att samarbeta med influensers som rekommenderar ditt företag. Detta är en sorts digital mun-till-mun som har blivit en succé för många när det kommer till marknadsföring. Det finns influensers i flera olika prisklasser så detta passar både det större och det lite mindre företaget.