Att lära sig ett nytt språk kan vara både roligt och jobbigt! Men det finns några saker du kan tänka på som kan underlätta detta – och här är några väl valda, men snabba, tips att ta del av. 

Antingen kanske du är ett språkgeni eller översättare som egentligen inte behöver anstränga dig för att lära dig ett nytt språk, eller så kanske det är något som du måste lägga ner både mycket tid och energi på. Dock visar nya studier att det inte alls handlar om medfödd förmåga att lära sig nya språk utan det handlar om hur du jobbar med inlärningen och om du har hittat rätt tekniker för dig själv.

Läsa, tala och lyssna

När du ska lära dig ett nytt språk handlar det om att du aktivt måste träna på de tre olika delarna läsa, tala och lyssna! Det kanske handlar om att du ska läsa tidningar, böcker, bloggar eller något liknande. Prata så ofta du kan med de som är flytande i det här språket och lyssna på nyheter och musik! Träning ger färdighet och det handlar om att hela tiden repetera det du har lärt dig, annars menar experterna att du kommer att tappa stora delar av den nyvunna kunskapen.

Anmäl dig till en kurs

Det kan vara svårt att lära sig ett nytt språk på egen hand så det är klokt att gå en kurs om du verkligen vill lära dig ett språk snabbt. Det här är också bra eftersom du kan få hjälp med uttal och kanske lära dig hur man talar formellt och informellt. Om du ska lära dig ett nytt språk för jobbets skull är det ju viktigt att du vet när det är okej att säga du till någon eller om du hellre ska vara artig och använda ordet ni.

Var inte blyg

Även om det i början kan kännas svårt att tala med andra på det nya språket är det viktigt att du tvingar dig själv att göra detta. Tänk att den dagen du ska tala det nya språket på jobbet så vill du gärna känna dig trygg med det och redan ha gjort alla eventuella misstag.