När du ska låna pengar så bör du alltid besöka en jämförelsesajt där du får information om vilka lånebolag som finns på marknaden. Här hittar du också mycket annan information som kan hjälpa dig att hitta rätt lån med låga avgifter och lånevillkor.

Att låna pengar från ett lånebolag innebär att du ingår ett juridiskt avtal med detta lånebolag. Då gäller det att ha koll på vilka villkor som gäller, aktuella räntor och avgifter, vad som händer om du inte kan betala och vilka amorteringsregler som gäller. Det är viktigt att välja den bästa långivaren så att du får ett kostnadseffektivt lån med bra villkor.

Att kontrollera en långivare

När du ska välja en långivare så kan du hitta mängder av information om denna långivare och flera andra på en jämförelsesajt. Här finner du information om räntor och avgifter, krav för att få låna, lånevillkor, amorteringstider, öppettider, utbetalningstider och annat som gör att du lättare kan fatta rätt beslut.

Du kan också söka på långivare i Google, eller någon annan sökmotor, så kan du ta del av information om hur denna långivare har skött sig mot sina låntagare tidigare. Du kan också gå in på sajter som betygsätter lånebolag för att se hur lånebolagets tidigare kunder har bedömt företaget och dess produkter. Ett lånebolag behöver också vara registrerat hos Finansinspektionen för att få låna ut pengar så där kan du också kontrollera om lånebolaget står under kontroll av Finansinspektionen.

Tips när du lånar pengar

När du ska låna pengar så bör du tänka på några saker så att ditt lånande blir smidigt och kostnadseffektivt. Jämför alltid först olika lånebolags räntor och avgifter på en jämförelsesajt så att du hittar ett lånebolag som kan erbjuda dig en rimlig ränta för lånet.

Ett bra råd är att aldrig låna mer pengar än du behöver. Risken är annars att det belopp som du lånar extra går till onödig konsumtion. Ta bara ett lån om du helt säkert vet att du kan betala tillbaka lånet på förfallodagen. Om du inte betalar i tid så kommer du få betala extra kostnader som gör lånet onödigt dyrt.