De flesta företagare är beroende av transportföretag för att deras verksamhet ska fungera. Man kan t.ex. inte driva en restaurang om man inte får leveranser av råvaror.

Detta säger egentligen sig självt, men samtidigt glömmer många bort exakt hur beroende företagare är av transporter av olika slag. Det här är ett misstag som många nyblivna egenföretagare gör.

Att hitta budfirma i Stockholm är inte det lättaste när det är ”högsäsong” i budbranschen. Några gånger om året inträffar nämligen toppar i budfirmornas ordrar, och den som inte bokat en firma i god tid får till slut frakta varorna dit de ska helt själv. Det är inte så enkelt om man inte har körkort.

Vad är det då som ska transporteras? Allt, lyder det kortfattade svaret. Allting som en företagare befattar sig med ska vid något tillfälle transporteras. Råvaror ska transporteras från producenter och grossister till restauranger, cateringföretag m.m. Olika typer av dokument ska fraktas från företag som befinner sig i knipa till affärsjuridiska byråer, prototyper och skisser på kläder ska skickas från designers till skräddare.
Det är helt enkelt en stor mängd saker som ska skickas kors och tvärs varje dag, genom städer och mellan dem. Utan transportbolagen stannar inte bara Sverige, utan också en stor del av näringslivet.