Den förbjuds i många länder, har gjort många till miljardärer och skjuter upp i höjden som en guldraket. Kryptovalutan som alla talar om just nu kallas bitcoin. Tänk om du var en av dem som snabbt sköt in ett par tusen, då hade du kunnat klassa dig själv till miljardär.

Att folk investerar i olika verksamheter är förstås ingen nyhet. En bra investerare gör bra riskbedömningar och vågar skjuta in pengar i aktier och företag som för många kanske inte verkar ha en lovande framtid men som efter en bra omvärldsanalys verkar både hållbar och stabil. Det behövs inte nödvändigtvis mycket pengar för att investera i något som plötsligt växer till miljarder. En del lånar stora summor på banken, andra nöjer sig med några tusen på snabblån om investeringarna är mindre och inte kan vänta med handläggning från bankerna. (Mer om mindre typer av lån kan du läsa på smslånonline.se)

När det gäller att göra snabba investeringar behöver du också skjuta in pengar snabbt. När värdet ökar blir andelarna dyrare och du vill inte tappa din chans att göra de stora vinsterna. Fördelen med att vara tidig är att det inte behöver vara stora summor.

Att låna till rätt investeringar

Det hela handlar om hur skarp din omvärldsanalys. Den kanske folkligaste investeringen idag är att ta ett bolån och köpa en lägenhet. Men om detta är en bra investering beror förstås på hur bostadsmarknaden ser ut om några år. Det är en långsiktig investering där det inte alltid är lätt att avgöra hur läget kommer se ut. De kortsiktiga investeringarna handlar om att skjuta in pengar i rätt aktier. Det kan vara bitcoin, men även id-säkerhet som skjuter upp i höjden just nu, skriver Computer Sweden.

Bitcoin har länge förutspåtts skjuta i höjden, även om nog många har sett det som ett skämt. Men hur kan den ha skjutit så starkt i höjden? Ja, Det är inte för att den är en stark handelsvaluta – utan för att den spekuleras högt på marknaden. Många länder med låg valuta ser det som en farlig konkurrent till den inhemska valutan, skriver svd.se, medan länder som till exempel Sverige har valutor som är tillräckligt starka i sig.

Lär dig mer om detta på TV4s Nyhetsmorgon: