Som egenföretagare kommer du att ha många möjligheter. Du kan själv bestämma när och hur du ska arbeta, fokusera på den bransch som du gillar mest och kunna påverka din ekonomi väldigt mycket. Det finns således många möjligheter, men även nackdelar. En ostadig ekonomi kan till exempel vara orsaken till att du inte får ett bolån.

Idag väljer allt fler människor att köpa bostad istället för att hyra. Anledningen till detta är för att en bostadsrätt är en bra investering, men också för att marknaden för hyresrätter inte är speciellt stor. För att köpa en bostad kommer du troligtvis att behöva ta ett bolån, men som egenföretagare är det inte alltid så lätt. Om din verksamhet är i uppstartsfasen eller har en sämre period kan din ostabila ekonomi sätta käppar i hjulen, men det finns lösningar på problemet.

Fastighetsmäklare skakar hand med kund efter kontrakt signaturÖka chanserna till bolån

Att vända sig till storbankerna för ett bolån är nästan alltid uteslutet, speciellt om du inte har möjlighet att uppvisa att du har en uthållig och tillräcklig inkomst. Då är det bättre att du vänder dig till https://www.comboloan.se/bolan/egenforetagare.asp för att jämföra bolån från andra aktörer. Vill du se till att öka dina chanser kan du ta med en medsökande på lånet. Det är då ett stort plus om din medsökande har en tillsvidareanställning. Om ni är två som står på lånet är det större chans att banken accepterar låneansökan och villkoren blir vanligtvis även bättre.

Har du inte möjlighet att ta med en medsökande på lånet kan du titta på andra möjligheter. Om du kan påvisa för banken eller lånegivaren att du kan ta ut en lön från ditt företag varje månad så är även detta till din fördel. Det absolut bästa är naturligtvis om du kan bevisa att du har tagit ut en lön under en längre tid. Det säger mycket om hur lönsamt ditt företag är.