Att få åka med kollektivtrafiken är för de flesta ett måste för att ta sig från och till jobb eller skola på dagarna. Det skall dock funka som vanligt om man har reglerade skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar vid lån

Betala fakturaFör många kan ett lån på banken vara något som gör att tillvaron blir väldigt mycket enklare och att man kan slappna av lite mer. Men för de allra flesta är det svårt att få, speciellt i början av sin karriär. Man kanske inte har så hög lön, samt att man inte har jobbat så länge. Man kanske till och med har en betalningsanmärkning. Har man det så kan det vara i princip omöjligt att få ett lån. Det finns dock företag där man kan låna med betalningsanmärkning. Detta företag kan vara som solskenet efter det långa regnet. De anser att man inte ska se hur det har varit utan att blicka framåt och se vad du har för möjligheter att låna pengar i just detta nu. Vanligtvis vill vanliga banker att man har tjänat pengar under en viss tid, har en viss inkomst samt att man är fläckfri när det kommer till betalningsanmärkningar.

Jobbigt för småföretagare

Även för de som är småföretagare så kan hela jobbet gå i stupet av att man har betalningsanmärkning. Man kanske jobbar själv med några få anställda och missar at betala räkningen under en lång period. Då kan någon räkning komma bort och det kan i sin tur resultera i en betalningsanmärkning genom att den har gått vidare till kronofogden.

Betala med telefon med anmärkning

I Karlstad kan du råka ut för problem om du skall åka med länets lokaltrafik och betala med din telefon. Har man en betalningsanmärkning och vill betala på faktura så kommer det inte gå om man inte har reglerat sina skulder hos kronofogden. Tyvärr så kan det bli förödande för de som har anmärkningar sedan långt tidigare.

”– Man får använda något av de alternativa betalsätten: antingen våra ”turkronor” eller så köper man ett resekort. Det sistnämnda är ju faktiskt det billigaste sättet att resa om man åker mycket buss.”