Årligen plockas det fram en lista över topp 10 till topp hundra över vilka företag i Sverige som är de allra bästa arbetsgivarna – så varför inte låta dig inspireras av dessa och på så vis kamma hem första platsen som Sveriges bästa arbetsgivare?

Glada människor med datorer

År 2013 skrev Dagens Nyheter om hur speltillverkaren King lyckats knipa första platsen som Sveriges bästa arbetsgivare det året, och sedan dess har företaget hållit sig fast på topplistan både år 2014, 2015 och också i år. Men vad är det som gjort att just detta företag är så bra och vad kan du kopiera för att kvala in på topplistan? Massor. Vad Dagens Nyheter pekar på till varför just King kom att bli nummer ett eller övriga företag att hamna i topp 10 är att deras medarbetare förknippar dem med positiva aspekter såsom flexibilitet och att företagen enligt sina medarbetare upprätthåller en företagskultur där de anställda bekräftas, hörsammas och beröms för sina individuella prestationer. Men självklar är detta inte allt. En annan viktig aspekt för att bli en bra arbetsgivare handlar mycket om kommunikation, och det såväl internt som externt. Till exempel finns det företag som hjälper er med företagsväxel, föreläser i hur man kommunicerar och erbjuder tjänster som handlar om employer branding – alla viktiga komponenter för att bättra sig som arbetsgivare.

Vad är viktigt i år för medarbetarna?

En trend som kunde ses tidigare år handlade mycket om företagets sätt att behandla sina anställda med hög respekt och uppskattning, det är lika viktigt i år men nu har fler saker lagts till på kravlistan frän de anställda. Enligt Svenska Dagbladet är nämligen en ny punkt allt viktigare för medarbetarna för att de ska trivas och denna är att den anställde ska ha ”självledarskap”. Vilket kortfattat innebär att individen själv har makt att leda sitt arbete och också utveckla sin yrkesroll, så vill man behålla företagets bästa talanger kan detta också vara något att titta på – och vill man ha smarta tips på hur man bäst går till väga för att göra detta finns en artikel i ämnet hos Veckans Affärer vilken man kan läsa genom att klicka här.