resume-2445060_640

Om du känner att det är dags att byta jobb och röra sig mot nya utmaningar så har du kommit till rätt ställe. Men även om du inte är helt säker på om det är tid för dig att gå vidare i karriären. Vi hjälper dig komma tillrätta med det också.

Det första du gör när tanken slår dig om att det kanske är dags att byta jobb är förmodligen att läsa om lediga jobb i Göteborg, Stockholm eller vart du nu befinner dig. Det är helt rätt väg att gå att se vad marknaden har att erbjuda. Här följer tips på vägen som får dig säker på din sak och kan få dig att landa det där drömjobbet.

Ställ dig frågor för att veta

I tidningen NyTeknik kan man läsa om fem frågor som du kan ställa dig själv för att veta om det är dags för dig att gå vidare i karriären och söka efter nytt jobb. De handlar om att ifrågasätta ditt eget engagemang och driv på jobbet, fundera över om du gillar företagets kultur och värderingar, känner att du får gehör och bemötande av chefer och kollegor och om det karriärsmässigt för dig är rätt läge att gå vidare. Läs om de exakta frågorna du bör ställa dig själv här.

Att få ett nytt jobb

Det är inte det enklaste i alla lägen, men först och främst så är det värt att nämna att det är normalt att vilja sadla om helt. Vill du byta bransch efter en lång tid i svängen så är det helt okej att utbilda dig igen, oavsett ålder.

”Jag upplever att fler och fler omskolar sig efter 50, det är inget konstigt längre. Men många söker jobb som är mycket mer juniora än vad de själva är, för att utbildningen riktas dit. Prata med möjliga arbetsgivare, kanske kan du söka på en högre nivå på en gång”, säger en karriärrådgivare till Dagens Nyheter.

Oavsett om du vidareutbildat dig eller inte, hur landar du då drömjobbet sen? Bland annat genom att skaffa ett eller skaka liv i ett gammalt professionellt nätverk. Kontakter är allt, speciellt när det gäller att sticka ut bland andra som söker jobb. I denna artikel från ComputerSweden kan du läsa om fler tips som hjälper dig på vägen.